HTML

The Playground

Zenék, fotók, videók, filmek, színdarabok, könyvek, versek, a lehető legnagyobb igényességgel válogatva. Maximális kultúra rengeteg témában. Játszótér a megfáradt elmének.

Friss topikok

  • SzemteLenke (törölt): Hmm nagyon vagányak ezek a képek. Annyira szeretem az ilyen meseszerűeket, mint ez a halas:) mégmé... (2010.01.07. 13:27) Erik Johansson
  • Mr.BrightSide: Ezzel csak arra akartam utalni, ha mondjuk saját szöveget írtak volna a későbbiekben, szerintem mé... (2009.11.09. 14:56) Kávészünet
  • Emily Hume: A Szabadság-híd, az én Szabadságom hídja, mely összeköti elmémet a lelkemmel. :) (2009.11.03. 18:37) Feketén - fehéren

Her Morning Elegance

Mr.BrightSide 2009.10.29. 23:39

Egy újabb gyöngyszem a mostanában nagyon "divatos", úgynevezett stop motion videók közül. Oren Lavie videóklippje hatalmas népszerűségre tett szert a neten, nem alaptalanul.

Stop motion. Aki nem tudná, hogy mi is az, dióhéjban: ha sok-sok képet készítünk egymás után kis változásokkal és ezeket a végén összefűzzük, mozgóképet kapunk. (ennek háttere, hogy kb. 17-18 kép/másodperc sebességgel az ember már folyamatosnak érzékeli a képet) Gondolom sokan már próbálkoztatok kis lepörgetős "rajzfilmek" rajzolásával egy könyv vagy füzet lapjainak szélére, unalmas órák vagy előadások nagyszerűen hozzájárultak az effajta képességek kibontakoztatásához. Az elv ugyanez a fényképeknél is, a különlegességét az adja, hogy olyan helyzeteket is teremthetünk, amiket szimpla videózásnál nem tudnánk. Az eljárás tehát egyszerűen megvalósítható, csak frappáns ötletek kellenek.

Nos, úgy gondolom ez a videó ötleteiben mindenképpen egyedi, hiszen egy egyszerű alaphelyzetből és tárgyakból remek hangulatú videót sikerült összerakni, tökéletesen passzol a zenéhez, szép munka, de beszéljen helyettem inkább a klipp:

 

Különösen tetszett a ruhadarabok életre keltése, ahogy elrepülnek a háttérben vagy éppen a kis zoknihalak. Apropó ilyen vízbeesős jelenetet már láttam valahol...hmm, nobody knows.

Címkék: videó stopmotion

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://theplayground.blog.hu/api/trackback/id/tr481485490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása